Hoe maak ik mijn register schoon?

Dergelijke problemen zijn zeer vaak en worden veroorzaakt door ongeldige of beschadigde registerbestanden. Remo Zip voor Mac Creëren, uitpakken gecomprimeerde bestanden en mappen op de Mac. Het opschonen van je laptop kost, zoals je hebt kunnen zien, nog best even wat tijd en aandacht.

  • Onder de knop Register vindt u instellingen voor het Windows register die kunnen worden schoongemaakt.
  • Een registry cleaner is een programma dat het Windows register kan schoonmaken en repareren.
  • Verwijder de vinkjes waar je het niet mee eens bent.
  • Dat betekent dat het om een gefaseerde distributie gaat en systemen waarbij Microsoft de minste problemen verwacht, als eerste aan de beurt komen.

Controleer dit en voer de schoonmaakactie uit met de knop Opschonen. Het spreekt voor zich dat je nooit dingen moet verwijderen waarvan je niet weet waarvoor het dient. Met dit in het achterhoofd kun je BleachBit veilig gebruiken. Een build / assembly kan ook een dynamic link library zijn (.dll). Een .dll is niet bedoeld als een direct uitvoerbaar programma, maar als een bibliotheek met allerlei functies. De library wordt geladen zodra een door de JIT compiler opgestart uitvoerbaar programma dingen van die library nodig heeft. Het is de bedoeling dat een .dll door meerdere programma’s wordt gebruikt.

Waar kan ik Windows 11 downloaden?

Je kunt je programma’s ook laten onderzoeken door een automatisch updateprogramma, bijvoorbeeld Secunia PSI of FileHippo App Manager. Deze software-hulpjes controleren je systeem op verouderde programmaversies waarna je de updates snel binnenhaalt. Je hebt weinig aan een schone pc of laptop als het systeem niet wintab32.dll ontbreekt in Windows 10 veilig is. Grijp de gelegenheid van je schoonmaakactie aan om na te gaan of alle Windows Update geïnstalleerd zijn en je beveiligingssoftware nog wel bij de tijd is. Dit laatste bekijk je via Configuratiescherm / Systeem en beveiliging / Onderhoudscentrum of uiteraard via de beveiligingssoftware zelf.

Waarom je de nieuwe Windows 10

Biedt dat nog geen soelaas, dan kun je met het programma WinDirStat bekijken wat in welke mate de ruimte op de harde schijf bezet. Op die manier kun je makkelijk ruimtevreters achterhalen. Boosdoeners zijn vaak programmacaches van bijvoorbeeld browsers, maar ook van Spotify of Google Earth. Sommige programma’s hebben in hun instellingen een functie om de cache-map leeg te maken, maar bij Spotify moet je dat bijvoorbeeld handmatig doen. Heb een jaar geen updates kunnen ontvangen, hij bleef maar zoeken en zoeken, geen foutmelding maar er gebeurde gewoon niets. Als je windows blijft gebruiken kies je zelf voor deze hoofdpijn en accepteer je de werkwijze van Microsoft.

Stap 4: Map programmagegevens opschonen

Pak alle bestanden uit en plaats deze in een nieuwe map op het Windows Bureaublad. Gek is dat mijn PC prima werkte zonder die updates, al een jaar lang.

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.